Waar je op moet letten wanneer je een elektrische fiets koopt

Een aanzienlijk gedeelte van de Nederlanders overweegt om een elektrische fiets te kopen. En er zijn natuurlijk ook al heel wat mensen die al een tijdje op zo’n e-bike rondfietsen. Een elektrische fiets is voor de meeste mensen een behoorlijke aankoop. Daarom wil je graag een fiets die aan al je eisen voldoet. En uiteraard wil je ook geen miskoop begaan.

Het is alvast goed om te weten dat de batterijen die in de fietsen zitten steeds beter worden. Momenteel zijn de fietsen dan ook al een stuk beter dan aan aantal jaren geleden. Uiteindelijk zal het waarschijnlijk de batterij zijn die als eerste aan vervanging toe is.

De plaats van de motor

Er zijn verschillende plekken waar de motor zich kan bevinden. Dat zijn bij het voorwiel, bij het achterwiel, of in het midden. Over het algemeen wordt een motor in het midden als het prettigst ervaren. Hierdoor is de fiets perfect in balans.

Bij een motor bij het voorwiel kun je het gevoel krijgen dat je naar voren getrokken wordt. En dat vindt lang niet iedereen prettig. De motoren van elektrische fietsen worden overigens ook steeds kleiner en eleganter. Bij veel moderne modellen zijn ze voor een groot deel in het frame verwerkt.

De gemaakte kosten voor het kopen van de fiets kun je snel terugverdienen

Er hangt een redelijk prijskaartje aan een e-bike. Toch kun je al vrij snel winst halen uit het bezitten van een elektrische fiets. Dat is vooral het geval wanneer je hem gaat gebruiken als alternatief voor de auto. Je hoeft namelijk geen benzine te kopen.

Stroom is veel goedkoper en bovendien beter voor het milieu. De ideale combinatie is om thuis zonnepanelen op het dak te installeren. Hierdoor kun je gebruik maken van energie van de zon om je e-bike op te laden.

Bekijk ook gerust eens onderstaande websites.

Elektrische fietsen – fietsen magazine

Blog

Lees met regelmaat onze blog met het laatste nieuws en actuele aanbiedingen.

X