Samen fietsen met je hond

Blog

Samen fietsen met je hond

Niets is leuker dan leuke activiteiten ondernemen met je hond. Ga er samen lekker een dagje op uit. Op de fiets gaat dat ontzettend gemakkelijk. Jij hebt geen moeite om je hond bij te houden en je hond kan al zijn of haar energie kwijt. Toch zijn er een aantal nadelen aan het fietsen samen met je hond en een aantal dingen om op te letten. 

Kan jouw hond goed volgen? 

Wanneer je gaat beginnen met samen te fietsen met je hond dan is het belangrijk om te weten of je hond goed is in het volgen van jou. Wanneer je een wandeling maakt en je hond vaak erg onrustig is en alle kanten op trekt dan is de kans heel waarschijnlijk dat je hond dat ook doet wanneer jij op de fiets zit. Leer je hond daarom eerst om jou gewoon te volgen wanneer jullie aan het wandelen zijn. Pas wanneer je hond dat goed onder de knie heeft dan kun je beginnen met samen te fietsen. 

Zorg dat je de juiste spullen bij je hebt

Je hond zal al snel een grote afstand afleggen. Zorg er daarom voor dat je voldoende water bij je hebt voor je hond. Zo heeft je hond altijd wat te drinken. Zeker op warme dagen is dit noodzakelijk en vanwege het enthousiasme van je hond kan die al snel te lang willen door blijven lopen, zonder door te hebben dat hij water nodig heeft. Je kunt ook de drinkbar van je hond meenemen en het daar in gieten, zodat je hond beter begrijpt dat hij het kan drinken en het ook makkelijker is om te drinken. 

Andere spullen die je nodig hebt is bijvoorbeeld een goede riem om je hond aan de lijn te houden. Hiervoor kun je ook deze Petego aanlijnriem voor de fiets kopen. Hiermee heb je een veel stevigere riem, waarmee het voor je hond ook veel duidelijker is waar en hoe hij moet lopen. 

Begin op rustige plekken

Ga je voor het eerst of een van de eerste keren fietsen met je hond? Kies dan voor rustige plekken om te gaan fietsen. Dit is zowel voor jou, je hond als andere weggebruikers zo veilig. Ook is het voor je hond wennen om te rennen naast de fiets. Je wilt daarom niet dat je hond in paniek raakt van erg veel verkeer. 

Uitputten van je hond kan averechts werken

Veel mensen willen gaan fietsen met hun hond, omdat ze er vanuit gaan dat de hond daar moe van wordt. Natuurlijk is het uitputtend voor alle honden wanneer ze een lang stuk hebben gerend. Maar vergeet niet dat sommige honden er juist ook extra energie van kunnen krijgen en er alleen maar drukker van worden. 

Blog

E-bike accu’s: alles wat je moet weten

E-bike accu’s: alles wat je moet weten

E-bikes kennen verschillende soorten accu’s, die het beste gegroepeerd kunnen worden in accu’s van nikkel of accu’s van lithium. Loodaccu’s zijn niet meer van deze tijd en niet meer te krijgen.

  • Nikkel accu’s.
    De Nikkel Cadmium (NiCd) is vanwege milieubelasting geheel vervangen door NiMH accu’s en alleen nog in tweedehands fietsen te vinden. Een Nikkel Metaal Hydride (NiMH) accu is een betaalbare accu met een hoge energiedichtheid en kan goed tegen wisselende vermogensafgiften. De levensduur van NiMH accu’s is niet zo goed als de oude NiCd of de Lithium Accu’s. Ook kunnen ze slecht tegen temperatuurschommelingen en ontladen de accu’s zichzelf, ook als u de accu niet gebruikt.

In kort: vaker laden, minder lange levensduur, goedkoop

  • Lithium Accu’s.
    Lithium accu’s zoals Li-ION en LiFePo4 zijn veel lichter in gewicht en hebben een grotere capaciteit dan de nikkel accu’s. Ze hebben minder last van zelfontladen en zijn sneller opgeladen. Ze zijn nog wel erg prijzig in vergelijking met de NiCd accu’s

Een nieuwe accu voor een elektrische fiets is een grote aankoop, die je niet te licht moet nemen. Mensen zijn vaak verrast bij de hoge aankoopkosten of de levensduur van een accu is korter dan gedacht. Volgens onderzoek van de ANWB blijkt dat zowel “nikkel-metaalhydride als lithium-ion accu’s bij goed onderhoud en regelmatig gebruik een levensduur hebben van vijf tot zeven jaar en dat een kilometrage van 8.000 tot 12.000 kilometer geen zeldzaamheid is”.

De meest veel voorkomende klacht is de accuradius. Mensen klagen dat ze met een volle batterij niet de afstand halen als aangegeven bij aankoop. Maar de aangegeven radius is onder perfecte omstandigheden, die je normaal niet bereikt. Externe factoren die de accuradius kunnen beïnvloeden zijn de snelheid of stand die gebruikt wordt, de belading op de fiets (gewicht), de weerstand van wind, de ondergrond en bandenspanning. Zelfs de temperatuur kan de radius beïnvloeden. Oudere accu’s hebben een verminderde radius bij koud weer.

Onder goed onderhoud valt regelmatig gebruik van de e-bike, binnen stallen als het buiten koud is, direct opladen als de accu leeg is en diepontlading voorkomen.

Blog

De voordelen van een elektrische fiets

Nederland is een echt fietsland. En dankzij de elektrische fiets is het leven van veel mensen veranderd. Met een e-bike kom je namelijk snel waar je wezen moet. Je staat niet in de file, en je hoeft jezelf niet in het zweet te werken om snelheid op te bouwen. De elektrische fiets is om die reden een ideale combinatie tussen de eigenschappen van een auto en een fiets.

Een alternatief voor de auto

De elektrische fiets zorgt ervoor dat een grotere groep mensen een alternatief voor de auto hebben. Voor deze groep is de locatie waar ze werken net te ver om dagelijks met de fiets te overbruggen. Zij kiezen er daarom vaak voor om met de auto naar het werk te gaan.

Dat is zonde, want dit kost je behoorlijk wat brandstofkosten. Een elektrische fiets zorgt ervoor dat je zonder inspanning op je werk aankomt. De fiets levert namelijk het grootste gedeelte van de arbeid. Je komt hierdoor nooit bezweet of vermoeid op je werk aan.

Een zuinige manier van verplaatsen

Je kunt dus eenvoudig bezuinigen op de brandstofkosten door met een elektrische fiets naar het werk te gaan. Daar komt nog bij dat je een stap in de goede richting zet voor het klimaat.

Het gebruik van fossiele brandstoffen is namelijk slecht voor het klimaat. Een elektrische fiets is een stuk zuiniger. En wanneer je gebruik maakt van groene stroom, dan zal het gebruik van een e-bike weinig verschillen met dat van een fiets. Een e-bike kopen is dus goed voor je eigen portemonnee en de wereld om je heen.

Bovendien zijn de aanschafkosten van een e-bike veel lager dan die van een auto. Dus je bespaart niet alleen geld op de lange termijn. Een elektrische fiets is de gouden middenweg tussen een auto en een gewone fiets.

Blog

Elektrische fietsen worden steeds efficiënter

Je ziet steeds meer elektrische fietsen op de weg. En daar is natuurlijk een goede reden voor. Steeds meer mensen zijn overtuigd geraakt van de voordelen die dit vervoermiddel met zich mee brengt.

En daar komt nog bij dat de e-bikes steeds beter worden. Dat verschil wordt met name behaald door de batterij die in de fiets zit. Dankzij snelle ontwikkeling worden die steeds efficiënter.

Ze hebben meer vermogen waardoor ze sneller leeg zijn. Ook is het piekvermogen hoger en zul je snel op kunnen trekken met je elektrische fiets. Er is tegenwoordig veel onderzoek naar batterijen. Deze worden niet alleen gebruikt voor fietsen, maar ook voor auto’s.

Op weg naar een groenere leefomgeving

Een accu of batterij is een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen. Door gebruik te maken van voertuigen die door stroom worden aangedreven, komt Nederland een stap dichter bij de beoogde klimaatdoelstellingen.

Door een elektrische fiets te kopen kun jij je steentje bijdragen. En bovendien kun je dan genieten van de vele voordelen van een elektrische fiets.

De beste eigenschappen van een auto en een fiets

Een auto is sneller dan een fiets. Maar met een fiets blijf je in beweging, kom je makkelijker door het verkeer heen en hoef je geen kosten voor brandstof te betalen.

Bij een elektrische fiets zijn de kosten om de batterij op te laden ook erg laag. Daarbij ben je een stuk sneller dan op de fiets, terwijl je maar een fractie van de inspanning hoeft te leveren.

Een e-bike is dus zowel perfect voor mensen die in de stad wonen, als voor mensen die in een dorp leven. In een drop zijn de afstanden groter, en deze zijn makkelijker te overbruggen met een e-bike.

Voor mensen in de stad is een elektrische fiets een uitstekend alternatief voor de auto.

Blog

Een hip model elektrische fiets die bij jou past

Nog niet zo lang geleden hadden elektrische fietsen een beetje een stoffig imago. En dat was eigenlijk vreemd, want het was een net nieuw product. Normaal gesproken gaat dat juist gepaard met tegenovergestelde opinies.

Een e-bike was vooral bedoeld als vervoermiddel voor ouderen. Het was voor mensen die niet meer op eigen kracht kunnen fietsen. Gelukkig is er heel wat veranderd.

Naast senioren zie je nu ook veel jonge mensen voorbij komen op een elektrische fiets. En dat is maar goed ook, want een elektrische fiets heeft voordelen voor alle lagen van de bevolking.

Een elektrische fiets voor iedereen

Ouders met jonge kinderen maken maar wat graag gebruik van een elektrische fiets. Je bent immers al druk genoeg en het opvoeden van een kind kost al energie genoeg.

Het is dan ook goed om te weten dat je niet meer zelf hoeft te trappen met kinderen voor- of achterop je fiets. Met een e-bike heb je bovendien veel meer tijd om op het verkeer te letten.

Dat is ook goed voor scholieren die naar de middelbare school gaan. Zij zijn vaak nog wat onvoorzichtig in het verkeer, en dat leidt nog regelmatig tot ongelukken. Gelukkig zie je steeds meer jongeren die ook gebruik maken van een e-bike.

Werken aan een groenere wereld is hip

Met een e-bike draag je bij aan het opschonen van de wereld. En dat begint ook een steeds beter imago te krijgen. Het is tegenwoordig hip om met ideeën te komen waarmee je het klimaat helpt.

Wanneer elektrische fietsen gebruikt worden als alternatief voor auto’s, dan wordt de totale hoeveelheid uitstoot van schadelijke gassen automatisch minder.

Moderne technologie maakt het mogelijk dat mensen veel minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Een e-bike past dus helemaal in het plaatje van een moderne wereld met duurzame bronnen van energie.

X